Ilex Guayusa

Ilex Guayusa

  • Ilex Guayusa
  • 100
  • €2,65

  • Excl. BTW: €2,50
- OR -

Ilex Guayusa komt oorspronkelijk uit het Amazonegebied en is familie van Yerba Maté. Het wordt door bewoners van het gebied gebruikt als energierijke thee of kruidenmedicijn. Het schijnt ook lucide dromen te kunnen veroorzaken.

Ilex Guayusa is een cafeïne-houdende plant die door inheemse jagers de "Nachtwaker" wordt genoemd. Zij gebruiken Ilex Guayusa om hun zintuigen op scherp te zetten en de hele nacht wakker te kunnen blijven.

Dit is de plant voor wie geïnteresseerd is in sjamanistisch dromen. Het wordt vaak gebruikt tijdens Ayahuasca-ceremonieën om de bittere smaak te maskeren, wakker te blijven en katers na afloop te voorkomen.

Effecten

De cafeïne in Ilex Guayasa wordt langzaam in de bloedbaan vrijgegeven zodat er geen plotse toestroom van cafeïne plaatsvindt. Dit geeft een alert gevoel zonder de gebruikelijke nervositeit. Ilex Guayusa thee wordt door inheemse bewoners van het Amazonegebied gebruikt om maagpijn te verzachten. Bovendien krijgt het lustopwekkende eigenschappen toebedeeld.

In de Mocoa regio kent Guayusa talloze toepassingen waaronder het aansterken van de lever, weerstand bij koorts en infecties of regulering van de menstruatie.

Gebruik

De bladeren worden vaak gebruikt als thee. Maak de thee door 1.5 tot 2 gram bladeren toe te voegen aan kokend water.

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed