http://www.zennies.nl/image/cache/catalog/Blog/maxresdefault-1170x600.jpg

Ontdek de levensverlengende eigenschappen

  • 02 Oct 2016
  • |   0 Comments

Chaga (Inonotus obliquus) is een zeer gewaardeerde versterkende paddenstoel die al heel lang wordt gebruikt in de traditionele Siberische, Koreaanse, Chinese, Noord-Europese en zelfs in de Scandinavische kruidengeneeskunde.


Uit beide tradities is eeuwenlang gebleken dat dit een potente power paddenstoel is om niet zomaar aan voorbij te gaan, maar dat juist dit een middel is om terdege rekening mee te houden als het gaat om het genezen van allerlei dagelijks kwalen, tot ook het voorkomen, verhelpen en genezen van allerlei ernstige ziektebeelden. Eén van de feiten waarmee de Chaga paddenstoel erg bekend is geworden, is met name om het feit dat deze paddenstoel zeer sterke levensverlengende eigenschappen bezit Een tweede reden waarom deze paddenstoel in de medische wereld grote bekendheid geniet, is om de remmende, helende en zelfs vernietigende werking die deze paddenstoel heeft op tumorvorming in het menselijk lichaam


Kort samengevat zijn o.a. de non-lineaire polysachariden en de grote hoeveelheden antioxidanten in deze wonderbaarlijke paddenstoel hoofdoorzaak van de populariteit van de Chaga paddenstoel binnen de medische wereld.

Zoals we allemaal inmiddels misschien weten, zijn antioxidanten één van de voornaamste veiligheidsbuffers tegen de vernietigende oxidatieprocessen van vrije radicalen in ons lichaam. Hierdoor wordt de vorming van cel mutatie en dus kanker, voorkomen en tegen gegaan. Naast deze antioxidanten bevat Chaga ook nog eens zeer complexe non-lineaire polysachariden, welke de Chaga zeer krachtige immuunsysteem ondersteunende eigenschappen bezorgen. Dit is met name door het bezitten van Beta-glucans, oftewel lange-keten polysachariden (meervoudige suikers). Deze lange-keten polysachariden zijn de hoogst immuun versterkende stoffen ooit door de mens gevonden. Ze hebben een zeer sterke antitumorale werking en er is een enorme toename van kankervernietigende NK-cellen waarneembaar en meetbaar in het lichaam na inname van deze paddenstoelen.

Uit onderzoeken in Finland en Rusland, bleek in 1958 al dat de Chaga paddenstoel een positief en zelfs sterk genezend effect had op patiënten met borst-, lever-, baarmoeder-, en maagkanker. Uit onderzoek in Japan, Korea en China is één van de hoofdredenen duidelijk geworden, waarom het gebruik van Chaga en andere medicinale paddenstoelen zo belangrijk is in vergelijking met bijvoorbeeld chemotherapie. Hieruit bleek dat het effect van de polysachariden op kanker in het menselijk lichaam duidelijk te vergelijken waren met de resultaten van chemotherapie. Het grote en meest belangrijke verschil was echter dat de Chaga paddenstoel geen enkel bijeffect opleverde, dit in schril contrast met chemotherapie, waarvan de desastreuze gevolgen een ieder ondertussen wel bekend zijn.

Verder onderzoek gaf aan dat deze polysachariden ook over sterke anti-inflammatoire en het immuunsysteem balancerende eigenschappen beschikken. Het zijn speciaal deze polysachariden die in de Chaga, alsook in bijvoorbeeld de Agaricus en vele andere geneeskrachtige paddenstoelen, worden gevonden, die voor de bestrijden van kanker en auto-immuun ziektes zo noodzakelijk zijn. Het lichaam wordt, zoals eerder vermeld, door deze polysachariden gestimuleerd om grote hoeveelheden Natural Killer (NK) cellen aan te maken, welke allerlei soorten (bacteriële, virale, schimmel en parasitaire) infecties en tumorvorming tegengaan en bovendien op vele andere lichamelijke verschijnselen een positieve invloed hebben. Deze op natuurlijke wijze aangedreven stimulering van het lichaam om zichzelf verder te genezen is uiteindelijk stukken gezonder dan het toedienen van een toxische stof (zoals bijvoorbeeld antibiotica) of gevaarlijke therapie (zoals chemotherapie) die een pathogeen of ziektebeeld dient te bestrijden en in dit proces vaak allerlei bijwerkingen vertoont en lichamelijke schade aanricht. Dit is ook waarom wereldwijd deze wonderbaarlijke geneeskrachtige paddenstoelen zich zo expliciet onderscheiden van hun chemische en toxische tegenpolen.


Maar de kwaliteit waarmee de Chaga paddenstoel zich duidelijk onderscheid van de andere geneeskrachtige paddenstoelen, is het feit dat de Chaga paddenstoel de hoogste dosis S.O.D. antioxidanten (Super Oxide Dismutase) ter wereld bevat van alle voedingsbronnen bekend op onze planeet, dit tot zelfs 25-50x meer dan alle andere bekende medicinale paddenstoelen. Superoxide dismutase is een zeer snel reagerend essentieel enzym dat zuurstofradicalen in organismen opruimt. De vrije zuurstof radicalen behoren tot de meest reactieve moleculen en zullen praktisch met alles reageren wat het aan andere moleculen tegenkomt, dus ook met bijvoorbeeld ons menselijk D.N.A. Het snel opruimen van de radicalen door de S.O.D. antioxidanten is dan ook noodzakelijk om schade aan ons D.N.A. en andere lichaamscellen te vermijden. De versnelde reactie van het enzym met de vrije radicalen is voor zover bekend de allersnelste in de biochemie en daarmee een stevige medische garantie tegen cel beschadiging en mutatie. Zo heeft elke paddenstoel blijkbaar één of meerdere kwaliteiten, waardoor ze zich onderscheiden van de andere paddenstoelen en zo verschillende medisch gespecialiseerde toepassingen kennen waarvoor ze inzetbaar en onmisbaar zijn.


De magische Chaga paddenstoel wordt ondertussen al heel wat eeuwen gebruikt ter medicatie bij een flinke reeks ziektebeelden en het bestrijden van hun symptomen. Ook mag de Chaga paddenstoel zich verheugen op een flinke portie aandacht in onze tegenwoordige tijden, zoals blijkt uit meer dan 1400 recente onderzoeken en publicaties omtrent het gebruik en de helende krachten van Chaga. Deze helende eigenschappen hebben met name betrekking op allerlei vormen van griep, infecties (bacterieel, viraal, schimmels en parasieten), ontstekingen, huidproblemen, spijsverteringsproblematiek, maagzweren, hepatitus, diabetes, problemen met de luchtwegen (astma, brochitis, hoesten, keelpijn), tumor groei en arthritis.


Verder bezit de Chaga paddenstoel nog een hele reeks uitzonderlijke kwaliteiten, welke hieronder volgen:

– Deze paddenstoel bevat enorme hoge doseringen antioxidanten, welke een zeer sterke cel regenererende en daardoor kanker bestrijdende werking hebben.
– Chaga heeft hierdoor ook zeer sterke anti-aging kwaliteiten en houdt het lichaam jong, fit en gezond.
– Ook is bewezen via uitvoerig onderzoek dat Chaga helpt bij het beschermen van ons menselijk D.N.A.
– De Chaga paddenstoel geniet speciale aandacht bij onderzoeken naar een medicijn tegen het H.I.V./AIDS virus, dit m.b.t. haar sterke antivirale kwaliteiten en veelbelovende onderzoeksresultaten op dit gebied.
– Chaga boost onze lichamelijke weerstandsniveaus en ondersteunt het immuunsysteem.
– Deze paddenstoel heeft tevens een antibacteriële, antivirale, antischimmel en anti parasitaire werking.
– Chaga helpt ons lichaam (met name nieren, milt en de lever) om te ontgiften.
– De Chaga paddenstoel heeft een positieve uitwerking op de bloedsuikerspiegel en op diabetes patiënten en hun klachten in het algemeen.
– Chaga reguleert de bloeddruk, zorgt voor een goede balans tussen rode en witte bloedlichamen in ons bloed en verstevigd de vaatwanden.
– Tevens reguleert Chaga het cholesterol gehalte in ons lichaam en houdt ons zenuwstelsel gezond.
– Ook ondersteunt de Chaga paddenstoel bij het uitbalanceren van onze hormoonspiegel.
– Chaga bevat Melanin, een bestanddeel zeer essentieel voor het ontwikkelen van gezond haar en een gezonde huid.
– Ook bevat de Chaga paddenstoel naast veel antioxidanten (vergelijkbaar met blauwe bessen) en polysachariden in totaal meer dan 215 fytonutriënten, allemaal essentieel voor ons algemene fysieke welzijn.

Fytonutriënten zijn voedingsstoffen afkomstig uit plantaardig materiaal waarvan is aangetoond dat deze noodzakelijk zijn voor de bescherming, instandhouding en de algemene gezondheid van het menselijk leven. Eén van die vele fytonutriënten is het bijzondere betulinezuur. Deze stof is rijkelijk aanwezig in wilde Chaga paddenstoelen en is bovendien één van de meest belangrijke bestanddelen voor de medische wetenschap, omdat het sterke antitumorale kwaliteiten bezit. Het probleem met gekweekte Chaga paddenstoelen is dat men deze zonder levende organismen als voedingsbodem kweekt.

De Chaga is nu bij ZENNIES in de winkel te verkrijgen dus kom gauw langs ;)

0 Comments

For Comment you need to Login