http://www.zennies.nl/image/cache/catalog/Blog/banner-colon-hydrotherapy-1170x600.png

Het belang van de darm detox behandeling

  • 03 Feb 2017
  • |   0 Comments

Waarom is reinigen van uw darm zo belangrijk?

De meeste natuurlijke gezondheid beoefenaars (zoals kruidendokters, natuurgenezers, voedingsdeskundigen etc) zijn het erover eens dat veel hedendaagse gezondheidsproblemen en, met name, de spijsvertering klachten worden veroorzaakt (of op zijn minst hebben bijgedragen aan) door jaren van slechte voeding.


Regelmatig eten van verwerkt en geraffineerd voedsel (bijvoorbeeld "junkfood"), gecombineerd met een gebrek aan de vereiste vitaminen, mineralen en andere essentiële voedingsstoffen, heeft het potentieel om  toxines in het lichaam op te bouwen, die op hun beurt  een ravage kunnen veroorzaken aan het immuunsysteem en het interne reinigen van detox-mogelijkheden in het lichaam.

Hoewel er veel medicijnen en strategieën ter beschikking  zijn en ontworpen zijn om specifieke symptomen aan te pakken en  om een natuurlijke reactie van het immuunsysteem van het lichaam te onderdrukken (die vervolgens kunnen leiden tot andere problemen). De meeste natuurlijke gezondheid beoefenaars geloven dat de sleutel tot het verlichten van het spijsverteringsstelsel een kwestie voor de lange term is om de onderliggende oorzaken van dergelijke symptomen aan te pakken. Bijvoorbeeld, door een verstandige verandering in dieet en, indien nodig, levensstijl.

Zo gezegd kan het ook in het voordeel  van de darm  zijn om het  te reinigen. (ook daarna regelmatig reinigen is va belang)
Dit omdat, afgezien het spijsverteringskanaal zich er bevindt, het ook de plaats is voor  voedingsopname, de afvoer van afvalstoffen, en het kan ook een broedplaats voor bacteriën en andere schadelijke pathogenen zijn, met name wanneer constipatie en fermentatie aan de orde zijn (zie hieronder).

Zonder het aanpakken van deze problemen (die infecties, voedingsintolerantie, een verstoring van de goede en slechte bacteriën etc kan bevatten), kan het moeilijker worden (zo niet onmogelijk) om andere aspecten van de gezondheid, zoals de spijsvertering, immuniteit en zelfs gewichtsverlies te verbeteren .

Meest voorkomende gezondheidsklachten

Hieronder zijn slechts een paar van de meest voorkomende gezondheidsproblemen die in de weg van een optimale gezondheid kunnen staan, en wat  een indicatie zou kunnen zijn dat een detox behandeling op zijn plaats is.

Irritable Bowel Syndrome (IBS) en schimmelinfecties IBS (eerder ook aangeduid als "spastische darm") is de generieke term voor een groep symptomen in het spijsverteringsstelsel waarvan de exacte oorzaak onbekend is. Een van de symptomen is een opgeblazen gevoel; andere hebben aanvallen van diarree en / of constipatie, en darmontsteking.

Infecties kunnen ontwikkelen in verschillende delen van het lichaam, zoals de mond, oksels en respiratoire en gastro-intestinale (GI) stukken en kan  mannen, vrouwen en kinderen treffen. Dat gezegd hebbende, de overgrote meerderheid van Candida-infecties bij vrouwen en de invloed op het spijsverteringskanaal en vaginale / genitale gebieden. Gist infecties veroorzaakt door micro-organismen (vooral Candida albicans) kunnen leiden tot IBS symptomen. Wanneer dergelijke parasieten aanwezig zijn, kan een detox behandeling een handig hulpmiddel zijn.

Giftige opbouw

Wanneer de normale afvalstof extractie / ontgift  systemen van het lichaam verstopt raken of stagneren (bijvoorbeeld door verstopping en / of gisting in de darmen ), kan dat leiden tot lekkage van giftige stoffen in de bloedbaan. Dit op zijn beurt kan leiden tot allerlei problemen voor de interne organen, als ze proberen om te gaan met de extra belasting welke hem komen door opbouw van gif stoffen. Als de niveaus te hoog worden en het lichaam deze niet via de normale methoden (met inbegrip van afschaffing van de dikke darm en lever), kan afvoeren dan kan een detox behandeling handig hulpmiddel zijn.

Constipatie en Gisting

Een tal van leefstijl factoren zorgen ervoor dat het spijsverteringskanaal onder druk wordt gezet.  Dit kan leiden tot een inefficiënte spijsvertering.  Gedeeltelijk verteerd voedsel, gisting en verrotten van het voedsel in de darm, kan uiteindelijk leiden tot productie van gassen wat een opgeblazen gevoel geeft en overmatige winderigheid. Dat komt doordat voedsel niet goed verteerd wordt.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen van een spijsverteringsstelsel dat onder druk staat of een slecht werkende spijsvertering is constipatie. Dit is als je minder dan 1-3 maal per dag stoelgang hebt.  Als er constipatie is en er voedselresten een langere tijd in de dikke darm zit, is dit een ideale voedingsbodem voor bacteriën wat kan leiden tot een re- absorptie van gifstoffen in de bloedbaan 1 van de symptomen is een opgeblazen gevoel.

De darm

Om de werking van de dikke darm beter te begrijpen is het belangrijk om te weten dat het spijsverteringskanaal de verzameling van organen is waardoor vloeistof en voedsel gaan die worden doorgeslikt en verteerd en geëlimineerd. Deze organen omvatten mond, slokdarm, maag, dunne en dikke darm, rectum en anus.

De dikke darm bestaat uit de dikke darm en de anus. De dikke darm is ongeveer 2 meter lang en heeft een opgaand,dwars en neergaand gedeelte. Van daaruit voegt het zich bij de endeldarm.

Het duurt ongeveer tussen de 18 en 24 uur voordat voedsel door de gehele lengte van de darm is geweest.

De belangrijkste functies van de dikke darm zijn de vorming en uitscheiding van afvalstoffen.
Door de opname van water, mineralen en goede bacteriën in de darm  vervaardigen we onze vitaminen B1, B2, B12 en K. Ze helpen ook om de overmatige groei van schadelijke bacteriën te voorkomen.

Cellen van de dikke darm scheiden slijm uit,die die de darmwanden beschermt en smeert.
Ontsteking of irritatie van de darmwand veroorzaakt het vrijkomen grote hoeveelheden slijm, evenals water en elektrolyten. In dit geval kan slijm vaak worden gezien in de ontlasting en er kan ook diarree zijn.

Aan de andere kant,als er voedeselresten langer dan normaal in de achter, waardoor verstopping wordt veroorzaakt, komen er grote hoeveelheden toxine waarschijnlijk terug in de bloedstroom. Dit is de zogenaamde auto-intoxicatie of zelf-vergiftiging.


Voedselresten en afvalstoffen zijn een bron van slechte bacteriën,het is dus belangrijk deze zo snel mogelijk uit ons lichaam te verwijderen.
Als de dikke darm regelmatig verwaarloosd wordt kan het een bron van toxines worden. Als deze niet worden vernietigd, kunnen ze zich in de loop van tijd opbouwen en worden geabsorbeerd door  het lichaam.
Dit kan leiden tot een opgeblazen gevoel, constipatie, gasvorming, buikpijn en vermoeidheid.

Het spijsverteringskanaal staat onder druk om vitale fysiologische functies op een dagelijkse basis uit te voeren.  In veel gevallen worde spijsverteringsproblemen veroorzaakt door een toxische opbouw in het lichaam. Het kan dus nuttig zijn om het lichaam door te spoelen en te ontdoen van alle chemicaliën en voedselresten.
Een manier om dit te bereiken kun je de zogenoemde darmreinigingsmiddelen gebruiken ( Detoxers).


Darm reiniging en detox methoden

Darm reinigingsmiddelen vallen in twee grote categorieën:


1. Oral / rectale supplementen
2. En darmspoeling.

Zoals de naam impliceert, zijn ze allemaal bedoeld om  de darm te zuiveren van toxines en andere substanties die ertoe kunnen leiden dat je gezondheidsproblemen of vetophoping krijgt.  Het zijn gewoon voedingsmiddelen / voedingssupplementen / laxeermiddelen of procedures die gebruikt worden om de darmen aan te sporen een gezonde stoelgang te produceren .

Zoals hierboven uiteengezet, de dikke darm is het deel van het spijsverteringskanaal, dat het afvalmateriaal opslaat en waar  de meesten van ons liever niet aan denken tot onze gezondheid begint te verslechteren. Gedurende een bepaalde tijd, heeft de darm de neiging om verstopt raken met voedselresten en afvalstoffen, vooral als de voeding grote hoeveelheden vet, zoete, geraffineerde voedingsmiddelen bevat en weinig verse groenten en fruit. Dit kan leiden tot een accumulatie van parasieten en toxines die een nadelig effect op gezondheid hebben.

De darm reiniging / detoxen is geen nieuw concept. In feite werd darmspoeling al gebruikt door de Egyptenaren dit gaat  terug tot 1500 voor Christus,  Het werd onderwezen in medische scholen in het oude Griekenland en werd meer dan 3000 jaar geleden beoefend door de Chinese geneeskunde. Zelfs toen al duidelijk was dat water een zeer effectief reinigingsmiddel  is dat reinigt, verzacht en neutraliseert.
In meer recente tijden (en in het bijzonder als gevolg van de toegenomen druk op onze spijsvertering  door het westerse dieet), hebben darmspoeling en  zuivering supplementen een spurt in populariteit genomen. Het zijn potentiële instrumenten die een gezonde spijsvertering en het algemene welzijn kan ondersteunen


0 Comments

For Comment you need to Login